Câteva posibile soluții pentru remedierea problemelor Windows Update în Windows 7

O problemă foarte cunoscută a sistemului de operare Windows 7 este aceea a dificultății cu care sunt descărcate actualizările oferite de Microsoft prin serviciul Windows Update. Acest tutorial vă oferă câteva posibile soluții pentru remedierea problemelor Windows Update în Windows 7.
Am citit foarte mult în ultima perioadă despre problemele întâmpinate de utilizatorii Windows 7 care au încercat să-și aducă sistemul de operare la zi și am decis să realizez acest ghid prin care să le ofer câteva sugestii despre cum ar putea remedia aceste probleme.

Care sunt mai exact problemele Windows Update în Windows 7 ?

Atunci când utilizatorii Windows 7 caută manual noi actualizări prin Windows Update, căutarea se prelungește uneori și ia câteva ore bune, fără rezultate.
În tot acest timp, sistemul este foarte lent, aproape imposibil de utilizat, iar o verificare în Task Manager arată că procesul Svchost.exe (care este un wrapper pentru servicii de sistem) este principalul consumator de resurse, în special RAM și CPU. Acest lucru este și mai pronunțat după o instalare nouă a sistemului de operare Windows 7, înainte de aducerea la zi cu patch-uri și update-uri.

Care sunt cauzele exacte ale acestor probleme ?

Microsoft a publicat câteva actualizări ale componentei de sistem care răspunde de actualizări,Windows Update client. Aceste actualizări îmbunătățesc funcționalitatea și performanțele programului de actualizare.
Partea interesantă a problemei este că înainte de instalarea acestor update-uri pentruWindows Update client, din cauza unor modificări funcționale, Windows 7 nu „vede” cum trebuie serverele Windows Update, din cauza modificărilor făcute de … Microsoft.
Cu alte cuvinte este un fel de cerc vicios, în care nu putem actualiza sistemul pentru că exact componenta care se conectează la serverele Microsoft nu funcționează cum trebuie, iar aceasta se întâmplă tocmai din cauza modificărilor făcute de Microsoft fie pe serverele Windows Update, fie în versiunile mai noi ale aplicației-client.
Aceasta explică acele căutări prelungite și fără rezultate din Windows Update.

Ce soluții sunt disponibile ?

Sunt mai multe modalități de rezolvare pentru această problemă, despre care vom discuta în continuare. Le voi prezenta în ordinea logică în care le-aș aplica eu.
  1. Descărcarea și instalarea manuală a actualizărilor care remediază Windows Update Client

Aceasta ar trebui să fie varianta cea mai simplă și rapidă de remediere. Trebuie doar săinstalați manual pachetele corespunzătoare și să reporniți sistemul:
Iată articolele Knowledge Base pentru aceste remedii, de unde puteți descărca și pachetele:
Pachetele vor actualiza clientul Windows Update și vor îmbunătăți fiabilitatea acestui program. Pachetele sunt disponibile atât pentru versiunea pe 32 de biți cât și pentru cea pe 64 de biți a sistemului de operare. Pentru a afla ce versiune Windows 7 aveți pe calculator (32 sau 64 de biți) urmați indicațiile de pe această pagină Microsoft:

2. Link-uri directe pentru actualizările Windows Update Client din Windows 7

Descărcări directe pentru Windows 7 pe 32 de biți (x86):
Descărcări directe pentru Windows 7 pe 64 de biți (x64):
După instalarea pachetelor reporniți sistemul și căutați pentru actualizări din Control Panel, prinWindows Update. După cel mult o oră, în funcție de viteza conexiunii Internet, Windows Update ar trebui să afișeze toate pachetele disponibile, fără a se mai poticni ca înainte.

3. Instalarea actualizărilor pentru Windows 7 post Service Pack 1 folosind Convenience Rollup Pack

Microsoft a lansat în aprilie un pachet cumulativ de actualizări Windows 7 post Service Pack 1 care conține un număr mare de actualizări publicate de la Service Pack 1 până în aprilie 2016. Acest pachet conține și remediile de mai sus, așa încât instalarea lui ar trebui să rezolve problema componentei Windows Update client.
Pentru toate detaliile necesare instalării Convenience Rollup pack, ca și pentru link-uri de descărcare directă, accesați următoarele articole:

4. Resetarea componentelor Windows Update

Uneori problemele cu actualizările Windows pot fi cauzate de componente corupte ale subsistemului Windows Update sau ale serviciilor legate de Windows Update. Pentru această situație am pregătit un articol separat din care veți afla ce aveți de făcut în acest sens:
Dacă soluțiile propuse mai sus nu au funcționat pe PC-ul dumneavoastră, există și alte moduri în care ați putea remedia această problemă. Tot ce aveți de făcut este să reveniți cu un comentariu la acest articol și voi încerca să vă ajut.
Scrie WFL.RO

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PLAYINFO va incurajează sa comentați. Nu se accepta cuvinte jignitoare sau obscene către alți utilizatori cât și către administratorul acestui blog! Comentariile trimise fără nume ca anonim vor fi șterse. PLAYINFO își rezerva dreptul de a șterge oricând un comentariu care are un caracter deranjant.