Integrați Convenience rollup în kitul de instalare Windows 7 prin slipstream


După cum știți, Microsoft a compilat și publicat update-ul Convenience Rollup pentru Windows 7 SP1 și Windows Server 2008 R2. Acesta conține toate actualizările de după Service Pack 1 pentru aceste sisteme de operare și permite aducerea lor la zi mult mai rapid.
O metodă foarte practică de a scurta timpul de instalare și actualizare la zi a Windows 7 (și a Windows Server 2008 R2) este integrarea Convenience Rollup în kitul de instalare al sistemului de operare. Procedeul se numește Slipstreaming și permite modificarea kitului Windows original pentru a include Service Pack-uri și alte actualizări. În continuare vom aplica metoda descrisă pentru a integra pachetul Convenience Rollup în kitul ISO Windows 7 SP1.

Prerechizite (cerințe preliminare)

Pentru început aveți nevoie de o imagine ISO Windows 7 SP1, pe care, dacă aveți o cheie de produs retail o puteți descărca de aici, și de Automated Installation Kit (AIK) for Windows 7.
Înainte de a putea integra Convenience Rollup într-un kit Windows 7 Service Pack 1, esteobligatoriu să integrăm în prealabil și acest update: Windows 7 April 2015 Service Stack update (KB3020369). Abia atunci putem trece la integrarea versiunii potrivite (pe 32 sau pe 64 de biți) aWindows 7 SP1 Convenience Rollup (KB3125574) în kitul de instalare. Link-uri și instrucțiuni de descărcare directă pentru pachetele necesare găsiți în acest articol:
De asemenea mai aveți nevoie și de utilitarul de compresie/decompresie gratuit 7Zip pentru a extrage conținutul imaginilor ISO.

Cum se face înglobarea Convenience Rollup în kitul ISO Windows 7 SP1 ?

  1. Extrageți conținutul imaginii ISO Windows SP1 într-un folder gol de pe PC, folosind 7Zip: 
    Extragere ISO Windows 7 SP1
    Extragere ISO Windows 7 SP1
  2. Deschideți meniul Start, căutați Command Prompt, faceți click dreapta pe rezultat și apăsați pe Run as Administrator.
  3. Tastați comanda de mai jos, având grijă să înlocuiți calea din exemplu meu(respectiv C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\ ) cu calea corectă spre fișierele extrase, după care apăsați Enter pe tastatură:
    Dism /Get-WIMInfo /WimFile:C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\sources\install.wim 
    DISM - nume editie
    DISM – nume editie
    Aceasta va afișa numele ediției Windows. Notați undeva numele versiunii sistemului de operare, care poate fi Windows 7 PROFFESIONALWindows 7 HOMEPREMIUMWindows 7 ULTIMATE, etc. Veți avea nevoie de această informație ulterior.
    În cazul de mai sus, kitul ISO conține toate versiunile, mai puțin Enterprise. Dacă și kitul dv. este la fel, alegeți acum ediția Windows pentru care doriți să creați noul kit (ideal pentru acasă esteWindows 7 HOMEPREMIUM) și folosiți-o mai departe în tutorial în loc de Windows 7 PROFESSIONAL, cum am folosit eu ca exemplu.
  4. În interiorul echivalentului vostru pentru folderul meu numit Kit_7 creați un folder nou și redenumiți-l offlineImage
    Folder nou - offlineImage
    Folder nou – offlineImage
  5. Tastați următoarea comandă pentru a monta imaginea Windows offline și tastați Enter
    Dism /Mount-WIM /WimFile:C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\sources\install.wim /Name:"Windows 7 PROFESSIONAL" /MountDir:C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\offlineImage
    Montare imagine Windows 7
    Montare imagine Windows 7
    IMPORTANT: Nu uitați să schimbați Windows 7 PROFESSIONAL din exemplul meu de mai sus cu ediția pe care ați determinat-o / ales-o la punctul 3 de mai sus !
  6. Următorul pas va îngloba update-ul preliminar obligatoriu Windows 7 April 2015 Service Stack (KB3020369) în versiunea pe 64 de biți a kitului de instalare:
    Dism /Image:C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\offlineImage /Add-Package /PackagePath:C:\Users\Cosmin\Downloads\Windows6.1-KB3020369-x64.msu
    Inglobare update preliminar obligatoriu
    Inglobare update preliminar obligatoriu
    Dacă pregătiți un kit pentru versiunea pe 32 de biți, va trebui să folosiți o comandă diferită:
    Dism /Image:C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\offlineImage /Add-Package /PackagePath:C:\Users\Cosmin\Downloads\Windows6.1-KB3020369-x86.msu
  7. Continuați prin integrarea Windows 7 SP1 Convenience Rollup update (KB3125574) în versiunea pe 64 de biți folosind această comandă:
    Dism /Image:C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\offlineImage /Add-Package /PackagePath:C:\Users\Cosmin\Downloads\windows6.1-kb3125574-v4-x64_2dafb1d203c8964239af3048b5dd4b1264cd93b9.msu
    Inglobare Convenience Rollup pack
    Inglobare Convenience Rollup pack
    Dacă pregătiți un kit pentru versiunea pe 32 de biți, va trebui să folosiți din nou o comandă diferită:
    Dism /Image:C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\offlineImage /Add-Package /PackagePath:C:\Users\Cosmin\Downloads\windows6.1-kb3125574-v4-x86_ba1ff5537312561795cc04db0b02fbb0a74b2cbd.msu
  8. Această comandă va demonta imaginea Windows și îi va aplica modificările efectuate mai sus:
    Dism /Unmount-WIM /MountDir:C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\offlineImage /Commit
  9. Acum puteți șterge folderul offlineImage creat mai devreme din interiorul folderului Kit_7 (sau echivalent).
  10. În acest moment, Windows 7 Convenience Rollup și sunt integrate în imaginea install.wim. Mai departe va trebui să folosim utilitarul linie de comandă furnizat de Microsoft, oscdimg  inclus în Windows 7 Automated Installation Kit pentru a crea o imagine ISO nouă cu cele mai noi actualizări. Folosiți 7Zip pentru a extrage conținutul imaginii ISO Windows AIK într-un folder gol.
    Despachetare Windows 7 Automated Installation Kit
    Despachetare Windows 7 Automated Installation Kit
  11. Instalați Windows 7 AIK tools prin dublu-click pe StartCD.exe și urmați pas cu pas instrucțiunile de pe ecran. 
    Instalare Windows 7 Automated Installation Kit
    Instalare Windows 7 Automated Installation Kit
  12. În meniul Start, identificați folderul Windows AIK și lansați de acolo ca administrator Deployment Tools Command Prompt (click dreapta –> Run as Administrator)
    Lansare CMD Windows 7 Automated Installation Kit
    Lansare CMD Windows 7 Automated Installation Kit
  13. Tastați comanda de mai jos pentru a crea un kit ISO Windows 7 cu imaginea modificată:
    oscdimg -m -u2 -bC:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\boot\etfsboot.com C:\Users\Cosmin\Downloads\Kit_7\ C:\Users\Cosmin\Downloads\Windows7CR.iso
    Realizare ISO
    Realizare ISO
  14. Ultimul pas este să creați un disc bootabil cu noul kit Windows 7. Dacă doriți să realizați un DVD, folosiți un utilitar pentru scris DVD-uri și scrieți imaginea ISO pe DVD. Pentru un kit USB bootabil puteți folosi un utilitar gen Rufus sau similar.

Concluziile noastre

Cu noul kit Windows 7 SP1 și Convenience Rollup integrat veți instala și veți aduce Windows 7 la zi mult mai repede decât prin Windows Update. După instalare mai trebuie doar să verificați Windows Update pentru a instala și restul de pachete de update-uri cumulative lansate după aprilie 2016, când a fost publicat Convenience Rollup.
Scrie WFL.RO

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PLAYINFO va incurajează sa comentați. Nu se accepta cuvinte jignitoare sau obscene către alți utilizatori cât și către administratorul acestui blog! Comentariile trimise fără nume ca anonim vor fi șterse. PLAYINFO își rezerva dreptul de a șterge oricând un comentariu care are un caracter deranjant.