Cum să defragmentezi Hard Diskul simplu și rapid

Probabil ca cei mai mulți utilizatori de PC sunt familiarizați cu noțiunea de defragmentare, deoarece este necesar uneori sa facem și aceasta operațiune pentru ca lucrurile sa meargă bine pe PC-ul nostru. În acest mic articol, am sa va vorbesc despre ce este defragmentarea, și cum se face o defragmentare. Este bine de știut că nu este recomandat să defragmentați unitatea de stocare dacă aceasta este de tip SSD, deoarece v-a afecta în timp capacitatea și viteza de scriere/citire a acestuia, și nu va aduce nici un fel de spor de performanta.

Fragmentarea apare atunci când fișierele de pe un HDD nu mai sunt așezate in ordine, dar sunt localizate haotic pe Hard Disk, astfel ii ia mai mult timp sistemului pana ce găsește fișierele de care avem noi nevoie.

Partea buna este ca defragmentarea nu are nevoie de un utilitar/program special, toate sistemele de operare Windows venind cu Disk Defragmenter, un program accesibil urmând următorii pași: My Computer -> click dreapta pe discul care trebuie defragmentat (C:, D:, E: etc) si selectare Properties -> selectare tab Tools – > selectare Defragment Now

Însă totuși, programul menționat mai sus chiar daca face o treaba bune, exista multe alternative gratuite, provenite de la terțe parți, care fac o treaba si mai buna. Un astfel de program este Iobit Smart Defrag. Acesta este un program complet de defragmentare din toate punctele de vedere. Are opțiuni avansate de configurare a defragmentării, plus încă niște moduri Smart de defragmentare. 

Modurile prestabilite de defragmentare sunt Defragmentează & Optimizează, Defragmentează Fișiere Mari, Defragmentează Spațiu Liber, Defragmentează & Prioritează Fișierele. Aceste moduri vin in ordinea de eficacitate a defragmentării, însă și timpul de așteptare va fi mai mare. Iar programul respectiv, pe lângă faptul ca defragmentează Hard Diskul, mai are opțiunea de a Optimiza Jocurile si de a Defragmentare la Bootare anumite fișare fragmentate.


Cum facem o defragmentare :
După ce am descărcat și instalat programul respectiv, v-a trebui sa-l deschidem, si sa ne alegem partițiile ce vor fi defragmentate. După ce am făcut acest lucru, v-a trebui sa ne alegem modul de defragmentare dorit.



În acest moment procesul de defragmentare va începe.



După ce s-a terminat procesul de defragmentare, se va afișa un mesaj în care o sa va anunțe că defragmentarea a avut loc cu succes.



Link de descărcare Iobit Smart Defrag : click aici.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PLAYINFO va incurajează sa comentați. Nu se accepta cuvinte jignitoare sau obscene către alți utilizatori cât și către administratorul acestui blog! Comentariile trimise fără nume ca anonim vor fi șterse. PLAYINFO își rezerva dreptul de a șterge oricând un comentariu care are un caracter deranjant.