Cum se rooteaza orice device cu Android

































Ideea de a face root la Android este în continuare una foarte arzătoare pentru utilizatorii de smartphone-uri cu sistemul de operare creat de Google, chiar dacă nu mai este atât de necesară precum în urmă cu câțiva ani.
Dacă obișnuiți să instalați deseori aplicații pe smartphone-ul vostru cu Android, este foarte probabil la un moment dat să vă fi lovit de un mesaj de eroare cât se poate de clar. Aveți nevoie de root la Android pentru a trece mai departe. Indiferent dacă mesajul este în engleză sau în română, problema este la fel de frustrantă atunci când nu puteți să instalați o aplicație care v-ar putea face viața semnificativ mai ușoară. Deși vom detalia mai jos beneficiile unei astfel de operațiuni, este foarte important să aveți în vedere și riscurile la care vă expuneți terminalul. Pe lângă faptul că puteți strica dispozitivul în anumite circumstanțe, există mulți productări care nu mai acceptă la garanție un produs cu root.

Ce înseamnă root la Android?

Android este un sistem de operare construit pe platformă UNIX. Dintr-un punct de vedere, poate fi perceput ca o distribuție de Linux. Pe orice sistem care rulează un astfel de SO, utilizatorul root este echivalentul administratorului pe Windows. Are drepturi absolute asupra sistemului de operare. Poate accesa toate fișierele, poate modifica nestingherit părți ale SO-ului sau poate instala aplicații care fac automat astfel de gesturi. În mod implicit, nu aveți acces nativ la root pe Android, chiar dacă există multe aplicații în Google Play care au nevoie de el.
Un lucru foarte important pe care trebuie să-l rețineți este că un utilizator root la Android există cu siguranță, doar că nu aveți acces sau control asupra lui. Procesul de rootare sau root la Android vă permite, într-un fel, să fiți administrator pe telefonul sau tableta voastră.
După ce ați urmat pașii pe care îi voi detalia mai jos, veți putea să ștergeți aplicații de tip bloatware pe care producătorul smartphone-ului vostru vi le preinstalează. Puteți instala un firewall pe aparat. Vă puteți folosi telefonul ca hotspot, chiar și atunci când operatorul de telefonie nu vă permite acest lucru sau vă cere o taxă suplimentară pentru activarea sa. Un backup comprehensiv și complet la tot conținutul pe care îl aveți pe terminal devine de asemenea o posibilitate, în cazul în care producătorul nu v-a pus la dispoziție uneltele necesare. Pe lângă toate acestea, există și o serie de trucuri mai mici sau mai mari care necesită drepturi de root. Utilitatea acestora este relativă de la caz la caz, în funcție de ceea ce vreți să faceți cu telefonul.
Dacă nu plănuiți să instalați o aplicație anume care necesită root sau nu aveți nevoie să activați o funcție foarte precisă din sistemul de operare la care nu aveți acces altfel, ar fi bine să nu faceți acest gest. Există și câteva riscuri la care vă expuneți și, atunci când trageți linie, s-ar putea să nu se merite.
Click aici pentru program
Acestea fiind spuse, vizionati clipul de mai jos pentru a vedea procesul propriu zis:

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PLAYINFO va incurajează sa comentați. Nu se accepta cuvinte jignitoare sau obscene către alți utilizatori cât și către administratorul acestui blog! Comentariile trimise fără nume ca anonim vor fi șterse. PLAYINFO își rezerva dreptul de a șterge oricând un comentariu care are un caracter deranjant.