iPhone 7 și 7 Plus: specificații, preț, disponibilitate


iPhone 7 a fost lansat în mod oficial în cadrul evenimentului organizat la San Francisco.
Mult așteptatul iPhone 7 a debutat în mod oficial pe piață, iar cei de la Apple speră ca acesta să aibă parte de un succes la fel de mare ca predecesorul său. Așa cum ne-am obișnuit în ultima perioadă, o mare parte din zvonuri s-au dovedit adevărate, iar, în ceea ce privește designul, telefonul este aproape identic modelelor prezentate în leak-urile recente.

Astfel, forma este aceeași, cu mențiunea că antenele sunt poziționate de această dată într-un mod diferit pe corpul metalic. Cei care se așteptau la schimbări majore vor fi nevoiți să mai aștepte câteva luni de zile. Anul 2017 s-ar putea să aducă un smartphone din sticlă și metal de la Apple, unul cu ecran curbat. Revenind la iPhone 7, trebuie să știți că avem aici de-a face cu primul telefon Apple care nu beneficiază de jack-ul pentru căști.
În aceste condiții, sunetul este redat în căști prin intermediul mufei Lightning sau printr-o conexiune Bluetooth, iar fiecare nou iPhone va veni la pachet cu un adaptor pentru jack-uri de 3,5 milimetri.
În mod interesant, Apple a lansat și o pereche de căști inteligente, numit Apple AirPods, care se conectează simultan atât la iPhone, cât și la Apple Watch. Totul a fost posibil grație noului chip W1, primul chip wireless produs de Apple.
Unele dintre cele mai interesante zvonuri apărute în mediul online au fost cele cu privire la senzorii principali de pe iPhone 7 Plus. Ambii au 12 megapixeli, însă, de această dată, Apple a aplicat strategia din urmă cu câțiva ani a celor de la HTC și a implementat pixeli mai mari, ceea ce înseamnă că fotografiile făcute în întuneric vor fi de o calitate mai bună. Atât iPhone 7(care nu va beneficia de două camere pe spate), cât și 7 Plus vor beneficia de stabilizare optică, iar senzorul principal de 12 megapixeli este cu 60% mai rapid.
Și, pentru că ne aflăm al capitolul premiere, trebuie spus că iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt primele telefoane Apple rezistente la apă, dar și primele care vin cu difuzoare stereo incluse. Ele beneficiază de standardul IP67, fiind capabile să reziste la stropiri, dar și la scufundări scurte. Desigur, display-ul Retina HD suportă 3D Touch.
Din păcate, un alt zvon confirmat este cel legat de eliminarea butonului fizic de pe partea frontală. Apple a ales să implementeze, în schimb, un buton capacitiv, care va oferi feedback tactil, adică o scurtă vibrație la apăsare, pentru ca utilizatorul să știe atunci când i-a fost înregistrată comanda..
Noile iPhone-uri vor fi disponibile în 5 culori. Două sunt negre (una dintre ele este mată), iar celelalte sunt versiunile neagră, aurie și rose gold. Lista de specificații include, printre altele, noul procesor quad-core Apple A10 Fusion. Două nuclee sunt cu 40% mai rapide decât Apple A9, iar celelalte rulează la frecvențe mai mici și consumă de cinci ori mai puțină energie. De asemenea, GPU-ul este cu 50% mai rapid decât cel inclus în A9. În aceste condiții, Apple nu se ferește să numească A10 Fusion cel mai performant chip inclus vreodată într-un telefon.
iPhone 7 și 7 Plus vor avea cele mai bune autonomii dintre toate telefoanele Apple. Prețul iPhone 7 va porni de la 649 de dolari, iar telefonul va fi disponibil în versiuni de 32GB, 128GB și 256GB. În cazul modelului Plus, prețul va porni de la 768 de dolari. Precomenzile vor începe pe 9 septembrie, iar livrările pe 16 septembrie. În România, telefonul va ajunge cu o săptămână mai târziu, probabil în data de 23 septembrie.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PLAYINFO va incurajează sa comentați. Nu se accepta cuvinte jignitoare sau obscene către alți utilizatori cât și către administratorul acestui blog! Comentariile trimise fără nume ca anonim vor fi șterse. PLAYINFO își rezerva dreptul de a șterge oricând un comentariu care are un caracter deranjant.