Alternativă gratuită la Microsoft Office

Deoarece multa lume crede ca Microsoft Office este singurul program cu care se poate de creat si editat documente, si incep sa dea (sau nu) o gramada de bani pe el. Insa in realitate exista multe alternative la Microsoft Office, care sunt gratuite, unele open source, insa care nu sunt chiar atat de complexe si versatile. Din multitudinea de alternative, eu am ales sa va prezint Libre Office, un program gratuit si open source, cu care putem sa deschidem, creem si sa editam documente de orice fel. 

Acesta este un program complex, cu care puteti sa creati documente office de orice fel. De asemenea este compatibil cu Microsoft office 2003, 2007, 2010, 2013 si 2016, si poate sa deschida si editeze documente ce au fost create cu programele mentionate mai sus.

Dupa instalare veti avea urmatoarele aplicatii:
LibreOffice Writer, echivalentul Microsoft Office Word. Cu aceasta aplicatie puteti sa creati documente complexe, pe care le puteti salva in mai multe formate (ex: doc, docx, odt, etc.).
Libre Office Impress, echivalentul Microsoft Office PowerPoint. Cu ajutorul acestuia puteti sa creati prezentari, pe care le puteti sa le folositi in conferinte sau in alte scopuri.
LibreOffice Calc, echivalentul Microsoft Office Excel. Cu ajutorul acesteia puteti crea tabele excel, este foarte usor de utilizat si este destul de intuitiva.
Mai sunt si altele, cum ar fi LibreOffice Math, LibreOffice Draw si LibreOffice Base, pe aceste va las sa le descoperiti singuri.

Programul respectiv il puteti descarca de aici . Dupa descarcare il instalati, si il puteti utiliza fara nici o restrictie.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comentarii:

comentarii
Anonim
27 mai 2016 la 06:27 delete

Foarte tare.

Reply
avatar

PLAYINFO va incurajează sa comentați. Nu se accepta cuvinte jignitoare sau obscene către alți utilizatori cât și către administratorul acestui blog! Comentariile trimise fără nume ca anonim vor fi șterse. PLAYINFO își rezerva dreptul de a șterge oricând un comentariu care are un caracter deranjant.